Total Respect Management

Respecting People, Profit and Planet is what Total Respect Management (TR³M) is all about. It is an inclusive management philosophy, methodology and a framework with a focus on the whole. This focus first and foremost leads towards an organisational attitude, allowing businesses to align strategic objectives, strategy and culture. It is a general method to progress towards an optimum performance, doing more with less.

Language: Dutch

Met hun concept ‘total respect management’ vatten Peter Blokland en Genserik Reniers duurzaamheid heel ruim op. Ook leiderschap krijgt de nodige aandacht.

“Winst betekent het geheel van de waarde die je voor alle stakeholders creëert. Dit zijn uiteraard ook de winsten voor je aandeelhouders, maar net zo goed de verdiensten voor en van je medewerkers, je leveranciers of de overheid, die taksen en belastingen int. Het is ook de waarde die je klanten hechten aan de geleverde goederen en diensten.”

Met die ruime omschrijving van ‘winst’, ruim halverwege hun boek, geven Peter Blokland en Genserik Reniers de kern mee van hun concept ‘total respect management’. Op het eerste gezicht lijkt het een andere wimpel voor ‘duurzaamheid’ of ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Dat klopt deels en die begrippen vormen zelfs de essentie van het concept, maar de auteurs verbinden die waarden met de volledige organisatie, het leiderschap en management. (HR Square)

In e-book format:

Lannoo Belgium (26,99 euro)

Paperback:

Contact us for a paperback copy of the book (= 40 euro)

Paperback + cube = 75 euro

What others say

“In dit boek ontdek je hoe het leiderschap van de 21ste eeuw eruit ziet. De auteurs bieden een totaal nieuwe kijk op de managementpraktijk. Zonder Total Respect Management geen langetermijnresultaten.”

-Frank De Winne, ESA Astronaut

“Total Respect Management biedt de lezer een vernieuwende kijk op ondernemen en biedt heldere inzichten in een continue veranderende maatschappij. Beslist een aanrader voor elke zichzelf respecterende manager die zijn bedrijf naar een hoger niveau wil tillen!”

-Benny Smets – CEO Ninatrans
(Best European Road Transport Operator 2014)

“Als we, na het falen van de huidige maatschappij, erin willen slagen om de nieuwe toekomst op te bouwen, dan is dit boek een veelomvattend en veelzijdig hulpmiddel daarbij.”

-Jan Bossuyt – Advisory Board Member at Boss
Former Managing Director of Boss Paints (40 years)
Founder of the Colora-stores

Other reviews:

HRSquare

KMO insider